Distaster recovery final exam cheatsheet

Take a look at our answers to our disaster recovery final exame and evaluate your knowledge of disaster recovery options.

1 . Can you name this type of restore that now exists in SQL Server?

Answer: ONLINE

2. There are two types of off-site disaster recovery replication. Can you name one?

Answer: SYNCHRONUS

3. Unless this type of data is also replicated offsite, it only offers limited disaster recovery capability.

Answer: DEDUPLICATION

4, Many disaster recovery and remote backup programs rely on this technology.

Answer: WAN

5. This type limitation must be taken into consideration when planning for large restore operations typically associated with disaster recovery.

Answer: BANDWIDTH

6. You could find yourself in trouble if your disaster recovery plan isn't what?

Answer: CURRENT

7. With this type of remote mirroring, local writes are completed and acknowledged before the remote writes.

Answer: ASYNCHRONUS

8. Disaster recovery may be the IT area where this technology has the biggest impact.

Answer: VIRTUALIZATION

9. There are three types of off-site disaster recovery products, name one.

Answer: MANAGED SERVICES

10. Disaster recovery strategies depend on software and usually involve one or more software applications, name one.

Answer: BACKUP

Back to the disaster recovery final exam.

This was last published in April 2008

Dig Deeper on Disaster recovery planning - management

Start the conversation

Send me notifications when other members comment.

Please create a username to comment.

-ADS BY GOOGLE

SearchDataBackup

SearchStorage

SearchConvergedInfrastructure

Close